Erica Zucec este absolventa Facultăţii de Drept, a Universităţii „Al. I. Cuza", Iaşi, Romania. Membră a Grupului consultativ al societăţii civile pe lângă UN Women, în cadrul proiectului „Femei în Politică". Trainer în liderism feminin și manager naţional al Reţelei Femeilor pentru Democraţie, Moldova.

La alegerile parlamentare din 2014, femeia a candidat pe listele Partidului Democrat din Moldova iar într-un interviu pentru diez.md se preciza că aceasta activează în cadrul secretariatului Parlamentului Republicii Moldova din 2012.


Contactată de AGORA, Erica Zucec a declarat că acum nu este membru de partid. „Am fost afiliată cu mai multe formațiuni politice, una din România, în anii studenției și două din Republica Moldova. De la toate am luat experiențe fantastice. Cea mai importantă valoare fiecărui partid sunt oamenii și pe lângă experiența imensă din interior, am căpătat foarte mulți prieteni, care la moment sunt în multe partide active. Din primăvara 2015 nu mai am statut de membru în nicio formațiune politică. Anume acest fapt mi-a permis colaborarea strânsă cu UN Women, IDIS „Viitorul”, HeplAge și alte organizații ai societății civile”, ne-a spus candidata.

Cu toate acestea, în 2016, atunci când lider PDM a fost ales Vlad Plahotniuc, comunicatele partidului titrau și opinia Ericăi Zucec cu privire la desemnarea acestuia. „Probabil că dumnealui este conştient că fie face ca lucrurile să meargă corect şi într-o direcţie propusă chiar de domnia sa în timpul congresului, fie e probabil ca roata istoriei politice pe veci  să-l arunce undeva într-un loc neînsemnat”, a declarat atunci Zucec.

Precizăm că pe circumscripția 29 candidează și democratul Valentin Guznac, șef al Centrului Multifuncțional Chișinău 1ASP. Cunoaște-ți aici candidați care își vor încerca norocul în circumscripțiile din Capitală.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!