Monica Babuc, către următoarea conducere de la Educație: „Trebuie să facă mult și mult mai multe”

Monica Babuc, către următoarea conducere de la Educație: „Trebuie să facă mult și mult mai multe”

„Cei care vor urma în conducerea acestui minister (n.r.. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării) trebuie să facă mult și mult mai multe”. Declarația aparține ministrului suspendat al Educației, Monica Babuc, care a fost prezentă la gala premiilor anuale în domeniul culturii. Democrata a urcat în scenă, unde a prezentat o parte din realizările instituției pe care a condus-o.

„Ne bucurăm că în acest an am reușit să aducem oamenilor de cultură mai multă bucurie în casă și pe masă. Directorii caselor de cultură au avut în acest an parte de dublare de salariu. Directorii de muzee au majorări de salariu de până la 100%, iar conducătorii formațiilor model – de până la 60%. Sunt niște lucruri pragmatice, dar vi le spun fiindcă cred că cei care vor urma în conducerea acestui minister trebuie să facă mult și mult mai multe. Și să țină minte că un mare violoncelist spunea că muzica este un fel de comunicare între oameni care nu are nevoie de traducător, pentru că sunetele muzicii fac ca oamenii să se înțeleagă foarte bine între ei. Valoarea politicului fiind discuțiile, valoarea economicului fiind banul, iar valoarea culturii fiind adevărul, ceea ce vreau să vă doresc și eu alături de acest mare om de cultură care a rostit aceste cuvinte este ca toate aceste trei componente ale vieții omenești să meargă în unison întru binele și fericirea fiecărui om din țara noastră și din toată lumea”, a declarat Monica Babuc.

Democrata a fost prezentată drept „ministru degrevat al Educației, Culturii și Cercetării”. Contactat de AGORA, serviciul de presă de la Educație ne-a spus că Monica Babuc și-a suspendat activitatea de ministru începând cu data de 5 ianuarie curent.

Publicitate

Monica Babuc este al cincilea candidat din lista Partidului Democrat pentru circumscripția națională. Totodată, ea a fost înregistrată în calitate de candidat din partea PDM în circumscripția uninominală nr. 22, Ialoveni.

În aceeași circumscripție vor să lupte Lilia Onu (PSRM), Victor Sănduță (Partidul Șor), Liviu Vovc (blocul ACUM), Angela Istrate (candidat independent), Anatolie Ursu (Partidul „Democrația Acasă”), Dumitru Nicoara (PNL), Ruslan Gaștea (candidat independent) și Victor Tabunșcic (PL).

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal