Cinci dintre furturi au avut loc la Institutul Oncologic de pe str. N. Testimiţeanu, trei din Spitalul pentru copii „V. Ignatenco”, unde din două saloane a sustras telefoane mobile ale pacienţilor. Totodată, a sustras bani din geanta unui medic, lăsată în biroul său, cauzând victimelor un prejudiciu de circa 50.500 de lei.

Cel mai recent caz a avut loc la Institutul Oncologic de pe str. N. Testimiţeanu, la data de 6 ianuarie. Individul a pătruns într-un birou din spital, prin acces liber, de unde a sustras din dulap telefonul mobil în sumă de 5.955 lei, dupa care s-a îndreptat într-o direcţie necunoscută. Bunurile sustrase individul le comercializa la pieţele din capitală la preţuri simbolice.


Individul a fost reţinut pentru 72 de ore şi cercetat penal pentru furt. Acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 32.500 la 67.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

Forțele de ordine întreprind măsuri speciale de investigaţii suplimentare în vederea stabilirii complicităţii lui în alte cazuri similare, înregistrate pe teritoriul capitalei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!