De organizarea Târgului de Crăciun au fost responsabili cei de la Moldova Concert. Solicitați să spună cu ce companii au fost semnate contractele, cât au costat serviciile prestate și care au fost condițiile de închiriere a anumitor utilaje, cei de la Moldova Concert au refuzat să spună cu exactitate. Un răspuns a fost oferit de serviciul de presă al Guvernului la apropape trei săptămâni de la solicitarea jurnaliștilor. În răspuns se menționează că activitatea companiei Moldova Concert nu cade sub incidența legii cu privire la achizițiile publice. Mai mult, cei de acolo au invocat secretul comercial și că prevederile Legii privind accesul la informații nu pot fi aplicate în acest caz întrucât este vorba de relații comerciale confidențiale, mai scrie newsmaker.

Menționăm că pentru organizarea Târgului de Crăciun Guvernul a alocat inițial 8 milioane de lei, aceeași sumă ca în 2017. Cu doar câteva zile înainte de deschiderea acestuia, autoritățile s-au răzgândit și au suplinit suma cu încă trei milioane de lei. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a decis să ofere bani în plus pentru a instala camere de supraveghere și a organiza paza vizitatorilor târgului.  

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!