În țară continuă imunizarea contingentelor profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire și dezvoltare a complicațiilor post-gripale.

Sunt imunizați cu vaccin antigripal a copiiiși adulții cu maladii cronice expuși unui risc înalt al complicațiilor datorate gripei, lucrătorii instituţiilor medico-sanitare publice, personalul instituţiilor de asistenţă socială, studenţii, rezidenţii şi cadrul didactic planificaţi a fi antrenaţi în acordarea asistenţei medicale bolnavilor în caz de epidemie de gripă, efectivul poliției de frontieră, personalul serviciului vamal din punctele de trecere a frontierei, efectivul MAI, efectivul Armatei Naţionale și cel al Trupelor de Carabinieri planificat a fi antrenat în efectuarea măsurilor antiepidemice în focarele de gripă.

În perioada 01 octombrie - 30 decembrie 2018, au fost înregistrate 48 cazuri gripă,

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!