„Ce amărăciune.  O pierdere enormă pentru întreg sistemul politic. La alegerile din anul 2014 ne-a promis o economie puternică. Câte lucruri încă nu a reușit să ne promită. A plecat. A plecat atât de devreme. Noi putem să spunem mai multe despre el, dar cel mai bine pentru el vorbesc faptele. Însușirea celor 20 de milioane din haznaua statului, de exemplu. Sau protejarea cazinourilor. El a plecat, dar faptele lui vor trăi”, spune Zelenski în filmuleț.

Actorul a subliniat în mod ironic unele decizii pe care le-ar fi luat Poroșenko în calitate de președinte al Ucrainei:

 „Ne pare rău să constatăm că nu putem să-i punem trupul în pământ. Pentru că anume în urma deciziilor sale pe acest pământ se va înălța un uriaș complex locativ. Nici măcar nu am putut să-i ardem trupul în crematoriu, pentru că prețul la gaz pe care l-a negociat anume el nu ne permite acest lucru. Dar nu-i nimic, datorită acestui preț el oricum va ajunge să ardă în iad”.

 Totodată, el a vorbit și despre traseul politic pe care l-a parcurs Președintele Ucrainei în cadrul Radei Supreme:

„Să nu vă mire faptul că pe placa comemorativă nu va fi scris numele lui. Asta pentru că încă în timpul vieții el a reușit să transcrie totul pe numele soției și a rudelor apropiate. El știa prețul prieteniei. De-a lungul activității sale în Rada Supremă a reușit să fie membru a 9 fracțiuni. Nu fi trist, prietene. În curând ți se vor alătura toți pământenii tăi. Dormi liniștit. Ai făcut deja cel mai bun lucru pe care ai fi putut să-l faci. Ai murit”.


Vladimir Zelenski este un actor din Ucraina. El este cunoscut pentru numeroasele roluri în producții de comedie. Totuși, un plus de popularitate actorul a câștigat odată cu rolul principal în serialul „Sluga Naroda” unde joacă  rolul unui profesor care a fost ales preşedinte al Ucrainei, în semn de protest. După ce și-a exprimat public dorința de a candida la alegerile prezidențiale, Zelenski se numără printre favoriţii cursei prezindenţiale de anul viitor. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!