„Subiectele incluse pe ordinea de zi sunt niște subiecte netransparente, iar fracțiunea noastră nu va participa la „raspilurile” care se preconizează a fi făcute în această sală. Pe lângă faptul că nu avem un Plan Urbanistic General pentru dezvoltarea orașului, nu mai vorbim de proiectele care nu au fost supuse dezbaterii în ceea ce privește Planul Urbanistic Zonal”, a declarat Burduja.

Consilierul a propus ca ordinea de zi existentă să fie substituită cu alte proiecte, care ar fi mai oportune pentru actualele probleme cu care se confruntă capitala:

„Acum, în orele de vârf sunt ambuteiaje, orașul pur și simplu stă pe loc. Nu mai zic de curțile școlilor și grădinițelor care nu sunt curățite de zăpadă, trotuarele din preajma spitalelor. Solicităm de la Primărie să ne spună ce decizii trebuie să ia CMC ca să deszpezim orașul”.

În același context, socialistul Alexandr Odințov a adus câteva exemple de proiecte care, din punctul de vedere al fracțiunii, nu sunt transparente.

„Este suficient să vorbim despre proiectul care vizează transmisterea unui hectar de teren  în arenda unei companii care are în proprietate 5% din clădirile care se află acolo absolut ilegal. Planul zonal pentru care audierile publice au fost organizate formal, doar pentru bifă, cinematogradul „Gaudeamus”, restaurantul „Doina”, dar și alte proiecte”, a spus Odințov.

Consilierii socialiști și-au îndemnat colegii să nu voteze pentru proiectele de pe ordinea de zi. Totodată, ei au specificat că în cazul în care aceste proiecte vor fi aprobate, fracțiunea PSRM va ataca deciziile în instanță.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!