Conform Zhengfei, nu există în acest moment în China o lege care să oblige companiile să realizeze căi ascunse de a pătrunde în reţelele informatice care funcţionează pe hardware-ul produs în China. Mai mult, preşedintele companiei a spus că faptul că el este membru al Partidului Comunist nu ar trebui să afecteze afacerile pe care Huawei le are la nivel mondial.

„Îmi iubesc ţara şi susţin Partidul Comunist. Dar nu aş face nimic care să facă rău lumii. Nu văd o legătură strânsă între orientarea mea politică personală şi afacerile Huawei”.

Zhengfei a spus că în cazul în care guvernul ar cere acces la reţelele realizate cu echipamentele sale, Huawei s-ar opune. Acesta consideră că Huawei este momentan prinsă la mijloc într-o dispută între guvernul chinez şi cel american, lăudându-l chiar pe Trump pentru deciziile pe care le ia:

„Trump este un preşedinte foarte bun. Are curajul să scadă taxele, ceva ce va fi benefic pentru afaceri. Dar trebuie să tratezi companiile şi ţările în aşa fel încât să vrea să investească în SUA pentru ca guvernul să poată colecta taxele”.

În cazul fiicei sale care a fost arestată în Canada şi care ar putea fi predată atuorităţilor din Statele Unite, Zhengfei spune că va aştepta să vadă dacă Trump va interveni în acest caz. Meng Wanzhou a fost arestată la sfârşitul anului trecut sub acuzaţii de fraudă şi încălcarea embargoului către Iran şi Siria, Huawei folosind bani împrumutaţi de la bănci americane şi vânzând echipamente de origine americană către ţări sub embargou, folosind diverse companii secundare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!