Potrivit avocatei, Petic a fost dus la sediul ANI ieri de la ora 5 și jumătate dimineața, iar mașina Poliției a așteptat ca un funcționar al ANI să aducă certificatul la mașină, acuzând un tratament discriminatoriu față de clientul său.

Potrivit avocatei, instanța de judecată a respins toate cererile apărării - de cauțiune sau de arest la domiciliu, Petic continuând să fie cercetat în stare de arest, deși pentru infracțiuni mai grave decât cea de care este cercetat se pot aplica măsuri de siguranță mai puțin grave.

Citește și: ACUM va solicita certificat de integritate pentru Gheorghe Petic pentru a-l include pe lista de partid. Petic: Sunt ținut în celulă cu cei condamnați pe viață

Cauza penală este numită cu rapiditate spre examinare la instanța de fond din Orhei, practic fiind numite ședințe în fiecare zi, fără a se ține cont că avocații sunt ocupați și cu alte cauze, iar Gheorghe Petic este adus fără a i se acorda masa. Starea lui este foarte gravă”, a mai spus Angela Istrati, acuzând că instanța de judecată nu a reacționat în niciun mod la cererile avocaților de a-l duce pe Petic la investigații medicale.

Vezi și: Dosarul lui Gheorghe Petic, transferat de la Judecătoria Ungheni la cea din Orhei

Se urmărește degradarea sa fizică. Viața acestuia este realmente pus în pericol. Venim cu un apel către societatea civilă, către toate structurile naționale și internaționale, partidele politice și organizațiile de apărare a drepturilor omului să se implice în acest caz și să ne ajute să-l eliberăm pe Gheorghe Petic din detenție”, a declarat Istrati.

Amintim că Gheorghe Petic, liderul organizației teritoriale Ungheni a Platformei „DA”, este suspectat de un viol pe care l-ar fi comis asupra unei femei din Ungheni. Acesta a fost reținut la data de 12 octombrie. Atât Petic, cât și liderii Platformei „DA” afirmă că este vorba de un dosar politic la comanda conducerii Ministerului Afacerilor Interne, întrucât acesta ar fi demascat o schemă de contrabandă de țigări la frontiera R. Moldova cu România, în care afirmă că este implicată conducerea Ministerului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!