Această cerere, înaintată lui Andrei Năstase, este prima din viața mea politică, deoarece furtul miliardului a afectat toți cetățenii RM, iar lumea nici până azi nu cunoaște hoții!... A trece peste învinuirile aduse de el ar însemna, că sunt indiferent față de jaful secolului și față de numele Ghimpu, care nu-mi aparține doar mie. Mai ales, când toată opinia publică ține bine minte că eu am fost primul, care a vorbit în plenul Parlamentului, dar și în cadrul unor conferințe de presă despre pregătirea unei mari fraude bancare si furtul miliardului”, a scris președintele de onoare al PL pe pagina sa de Facebook.


În decembrie 2018, Andrei Năstase a fost obligat, printr-o decizie a instanței de judecată, să îi achite lui Ion Ceban un leu și să dezmintă o declarație făcută la adresa socialistului în cadrul campaniei electorale pentru Primăria Chișinau. Năstase declarase că Ceban a participat în afaceri dubioase privind terenurile din Capitală. Liderul PPDA a calificat decizia instanței drept „arbitrară” și „halucinanată”.

Amintim că Partidul Liberal și blocul „ACUM”, din care face parte Platforma „DA”, nu au ajuns la un numitor comun pentru a participa împreună la alegerile parlamentare din 24 februarie. În cele din urmă, liberalii au decis să-și unească forțele cu organizațiile unioniste.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!