Parlamentul, un sfert de veac în urmă. Cum arătau Ghimpu, Diacov, Snegur sau Voronin și cum aveau loc ședințele plenare (FOTO)

Parlamentul, un sfert de veac în urmă. Cum arătau Ghimpu, Diacov, Snegur sau Voronin și cum aveau loc ședințele plenare (FOTO)

În perioada în care mandatul precedentului Parlament s-a încheiat, iar cetățenii urmează încă să-și aleagă viitorii deputați pe 24 februarie, instituția legislativă se pare că deapănă amintiri. Parlamentul a publicat o serie de fotografii din arhiva Moldpres în care apar deputații precedentelor legislaturi, începând cu anul 1990 și până în 2011. În imagini apar președinții Mircea Snegur și Petru Lucinschi, dar și veterani ai politicii moldovenești: Vladimir Voronin, Dumitru Diacov sau Mihai Ghimpu, prezenți și în precedenta legislatură.

Anii '90: Mihai Ghimpu, Constantin Tănase, Victor Pușcaș și Gheorghe Amihalachioaie.

...

Publicitate

La microfon - Dumitru Moțpan, președinte al Parlamentului între anii 1997-1998.

...

Deputații la ședința plenară în anii 1990. Ședințele se desfășurau în clădirea actualei Președinții.

...

Președintele țării, Petru Lucinschi, în postura pe care a deținut-o înainte de a deveni șef al statului - președinte al Parlamentului.

...

Primul președinte al R. Moldova, Mircea Snegur.

...

Deputații Victor Pușcaș și Alexandru Moșanu, la discuții pe holurile Parlamentului. În spate, pe planul doi, este actualul avocat al poporului, Mihai Cotorobai.

...

Începutul anilor 2000. Actuala președintă PSRM, Zinaida Greceanîi, alături de deputata comunistă Maria Postoico, fosta președintă a Parlamentului între anii 2001 - 2005 Eugenia Ostapciuc și comunista Ludmila Borgula.

...

Începutul anilor 2000, când amfiteatrul Parlamentului avea un design diferit decât acum. Înainte de protestele din aprilie 2009, căptușeala fotoliilor a fost schimbată din roșu în maro.

...

...

...

Învestirea în funcția de președinte a lui Vladimir Voronin, 2001. Alături de el - precedesorul său, Petru Lucinschi.

...

Ședințele cu participarea șefului statului. Iurie Roșca - vicepreședinte al Parlamentului, Marian Lupu - speaker, anul 2005. La tribună, actualul democrat și fostul comunist - Artur Reșetnicov.

...

Parlamentul distrus după violențele din 7 aprilie 2009

...

Ședințele plenare desfășurate la Palatul Republicii

...

Vedeți mai multe fotografii aici.

##related_news##

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal