Oficialul a precizat că activitatea misiunii se va axa pe cadrul legislativ, pe modul în care vor fi reflectate alegerile în mass-media, pe activitățile de campanie, pe modul în care este promovată agitația electorală, dar și pe modul în care își desfășoară activitatea organismele electorale.

„Misiunea OSCE va avea 39 de observatori la alegerile parlamentare din Republica Moldova. Echipa formată din 11 experți  au ajuns deja la Chișinău. Ei vor activa atât în capitală cât și în regiunile țării. Scopul nostru aici este să observăm și să raportăm”, a adăugat Eorsi.

 Totodată,  Președintele misiunii de observare a alegerilor a Biroului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului a ținut să precizeze că niciunul dintre experții internaționali nu vor interveni în procesul electoral:

„La început noi vom raporta ceea ce vom afla și ceea ce vom auzi din partea interlocutorilor. După care evaluarea generală va veni împreună cu raportul preliminar după ziua scrutinului. Raportul cel mai comprehensiv va fi raportul final.

În total OSCE va delega în Republica Moldova 39 de observatori.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!