„Vlad noi ne cunoaștem de foarte mulți ani. Eu știu că o se te uiți la acest video. Eu știu că anterior tu nu treceai de o anumită linie roșie, acea linie roșie care viza familia, copiii, soția. Azi văd că se întâmplă altfel. Dar, eu cred că aceste lucruri se întâmplă pe la spatele tău. Vlad, încetați să vă ocupați cu prostii. Eu te-am văzut în biserică. E adevărat, nu prea am înțeles pentru ce, dar te-am văzut acolo. Am înțeles că toți acolo sunteți credincioși. Nu e clar cine a trecut mai multe ritualuri creștinești – tu sau Dodon. Vlad, opriți această mașinărie în rasport cu oamenii nevinovați. În privința mea puteți să mai intentați câteva dosare. Dacă și am făcut ceva nepotrivit, am făcut-o pentru a-mi salva oamenii. Eu îmi fac griji pentru primarii mei”, a declarat Renato Usatîi.

În intervenția sa, fostul primar de Bălți a ținut să-I menționeze și pe președintele Igor Dodon, dar și pe primarul suspendat de la Orhei, Ilan Șor.

„Mulți dintre voi speră că poate nu mă voi trezi după anestezie. Dar dacă eu o să mă trezesc cred că voi toată viața nu veți putea dormi. Dodon, ocupă-te de alegeri, cumpără hrișcă și du-le alegătorilor. Ilan Șor, tu poți să mai organizezi concerte. Ce ține de Plahotniuc, vă pot spune una: eu pe el îl știu înaintea voastră și eu înaintea voastră am ajuns acolo unde sunteți voi. Mai devreme sau mai târziu o să vă condamne și pe voi. Pentru fiecare dintre voi e pregătit totul. Eu în schimb nu am avut cu mine nicio încărcătură”, a mai subliniat Usatîi.


Menționăm că în prezent Renato Usatîi se află în Germania, unde urmează să suporte o intervenție chirurgicală. 

AGORA amintește că în toamna anului 2016, pe numele lui Renato Usatîi, a fost pornită o cauză penală pentru escrocherie și tentativă de asasinare a bancherului rus fugar Gherman Gorbunţov. În baza dosarelor, procuratura RM a depus o cerere pentru căutarea internaţională a liderului de opoziţie prin Interpol. Însă peste câteva luni căutarea a fost suspendată şi apoi anulată complet. În cadrul organizaţiei internaţionale de poliţie, cererea părţii moldoveneşti de căutare a lui Usatîi a fost considerată drept „motivată politic”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!