„În baza listei membrilor grupului de inițiativă înregistrați la Consiliul Electoral al Circumscripției nr.20 (informație publică), Inspectoratul General al Poliției a contactat trei persoane (din 12 persoane, doar 3 fiind femei). Dintre acestea, două femei, de 31 si 34 de ani, sun originare din satul Zubrești, iar a treia, de 44 de ani, este din satul Sireți”, se menționează în comunicatul IGP.

În rezultatul verificărilor efectuate, Inspectoratul General al Poliției susține că nicio femeie din lista de colectori ACUM pentru circumscripția nr. 20 Strășeni nu are vârsta de peste 65 de ani, așa cum se menționase în declarația reprezentantului blocului ACUM.

„Toate cele trei persoane contactate au declarat că nu au fost agresate și nu au avut de suferit. În același timp, Poliția precizează că până în acest moment la Inspectoratul de Poliție Strășeni nu a parvenit nicio plângere la acest subiect. Prin urmare, declarațiile făcute anterior de reprezentantul blocului ACUM nu s-au adeverit și nu corespund realității”, conchide poliția.

Inspectoratul General al Poliției s-a autosesizat în seara zilei de 14 ianuarie, când candidatul Blocului ACUM pe circumscripția 20, Igor Grosual, a declarat că unul dintre colectorii care adună semnături în sprijinul candidaturii sale ar fi fost agresat, iar listele cu semnături distruse.

##related-news##

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!