„După logică voastră toți polițiștii trebuie să cunoască toate limbile minorităților naționale și după ce opresc mașini în trafic, trebuie să întrebe șoferii în fiecare limbă la rând, până dau de limba pe care o cunoaște contravenientul, care mai este și nesimțit pe deasupra. Să vă faceți vouă compilație de legi și să vă scrieți în frunte - incompetenți! După treiezeci de ani de la 31 august 1989, s-a gasit un om cu demnitate în exercițiul funcțiunii, și pe acela voi îl blamați. Rușine!”, a mai scris șeful liberalilor.

Potrivit Consiliului pentru egalitate, acțiunile polițistului care a refuzat să vorbească limba rusă în discuția cu un șofer ar fi ilegale, făcând referire, în context, la drepturile minorităților naționale. Potrivit instituției, comentariile care au însoțit postarea în mediul online  poartă caracter instigator la ură, denigrator și discriminatoriu – însușiri condamnabile într-o societate democratică 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!