„Ce înseamnă asta? Asta înseamnă că CEC încearcă să ne forțeze să intrăm în campania electorală, și așa foarte scurtă, total nepregătiți - fără materiale promoționale. Asta înseamnă că CEC vrea ca noi să mai pierdem zile prețioase înainte să putem începe campania pe bune. Asta înseamnă că noi nu putem cumpăra din timp bilete de avion pentru a merge la întâlniri cu cetățenii noștri care locuiesc în alte țări. Bineînțeles că aceste abuzuri ale CEC-ului nu afectează partidele hoților - ei nu au nevoie să cumpere bilete ieftine de avion pentru că zboară cu avioane proprii cumpărate din bani furați, pentru ei lucrează o mulțime de tipografii și ei fac deja campanie de zor prin concerte, împărțirea pomenilor electorale, dezinformare și propagandă.

Vezi și: PCRM cere la CEC anularea înregistrării PSRM (FOTO)

Acestea nu sunt alegeri libere și corecte, acest proces arată tot mai mult ca o mascaradă!”, afirmă Maia Sandu.

Lidera PAS a publicat pe Facebook răspunsul venit de la CEC.


„Ne vom adresa chiar astăzi instituțiilor internaționale, observatorilor și celor ce monitorizezză desfășurarea acestor alegeri, în care vom reclama o nouă blocare ilegală a activității noastre”, a adăugat Sandu.

Amintim că, recent, „ACUM” a depus o contestație la CEC, în care afirmă că PSRM nu a declarat cheltuielile pentru panourile în care apare Igor Dodon alături de un slogan folosit și de socialiști.

Tot blocul „ACUM” a depus o contestație la CEC în care au cerut sancționarea democratului Vlad Plahotniuc. Semnatarii au menționat că președintele PDM nu ar fi declarat toate cheltuielile suportate de la începutul campaniei electorale, făcând referire la o felicitare distribuită alegătorilor. De partea cealaltă, democrații au declarat că au respectat legea.

Între timp, democrații au cerut la CEC sancționarea lui Andrei Năstase pentru agitație electorală pe Facebook.

Citește și: Blocul „ACUM” solicită CEC să permită votul cu pașapoartele expirate (VIDEO)

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!