Cele mai multe secții de vot noi vor fi deschise în Italia și Statele Unite ale Americii. În Italia se vor deschide noi locații în localitățile Bari, Bolzano, Palermo și Ravenna, orașe în care nu existau secții de vot în anul 2016.

În SUA, pe circumscripția nr 50, vor fi deschise patru secții la Spokane, Springfield, Portland și Asheville. În Rusia, alte trei secții vor tocmai la nord, în Tula, Novosibirsk și la vest, la Kaleningrad. În Marea Britanie, pe lângă secțiile de la Londra se vor deschide altele două la Manchester și Northampton.

În statele vecine, în România și Ucraina, vor fi deschise încă câte o secție de vot - în Lvov peste Nistru și la Sibiu - peste Prut.

Iată lista statelor unde se mai deschide câte o secție în plus:

Belarus, Brest
Cehia, Brno
Belgia, Bruxelles (adăugător celei existente)
Franța, Marseilles
Irlanda, Tralee
Portugalia, Porto
Spania, Malaga

În Turcia se atestă o schimbare: secția de vot din Antalya se mută la Belek, iar în patru state în premieră se deschid noi secții: Norvegia, Croația, Georgia și Emiratele Arabe Unite.

Amintim că astăzi, prin decizia Guvernului, s-a decis deschiderea a 125 de secții de vot pentru alegerile din februarie. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!