Potrivit lui, această decizie trebuie revăzută, în caz contrar vor fi puse la îndoială rezultatele alegerilor, transmite sursa.

Batrîncea a menționat că această decizie va fi contestată și la structurile europene cum ar fi OSCE și Consiliul Europei. „Noi avem nevoie de legitimitate a acestor alegeri, avem nevoie ca scrutinul să fie maxim de obiective și considerăm că această decizie trebuie revăzută”, a spus deputatul la emisiunea „Piatnița s Anatoliem Golea”.

Vineri, socialiștii și-au exprimat „indignarea profundă” față de decizia Guvernului de a deschide „doar 11 secții de votare” pe teritoriul Federației Ruse în ajunul alegerilor parlamentare din țară. „În cele 11 secții de votare pe care guvernarea Republicii Moldova intenționează să le deschidă în Federația Rusă, vor putea vota nu mai mult de 10% din numărul total al concetățenilor noștri care se află pe teritoriul Rusiei. 

Pentru scrutinul parlamentar, în Rusia vor fi deschise cu trei secții de vot mai mult decât la prezidențialele din 2016.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!