„Astăzi, am asistat la Sfînta Liturghie de la Catedrala „Nașterea Domnului” oficiată de Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, ÎPS Vladimir cu prilejul sărbătorii Dumnezeiasca Arătare, Botezul Domnului Dumnezeului și Mîntuitorului nostru Iisus Hristos. Botezul Domnului este una dintre cele mai mari și sfinte sărbători care ne amintește de momentul în care Iisus Hristos a fost botezat de Sfîntul Ioan Botezătorul în rîul Iordan. Tot astăzi este celebrată dezvăluirea Sfîntei Treimi lumii - glasul Tatălui se face auzit din ceruri, Fiul este întrupat şi stă în rîul Iordan, iar Sfîntul Duh se pogoară asupra Lui în chip de porumbel”, a scris Dodon pe Facebook, felicitând creștinii și postând câteva fotografii.

Momentul a fost surprins și de Ziarul de Gardă:


În creștinism, altarul este cea mai importantă parte din biserică, de obicei având acces în el doar cinul monahal și bărbații cu binecuvântarea acestora.

Citește și: De la icoane pe Facebook până la Muntele Athos. Cât de mult se conduce Dodon de propria afirmație precum că „religia nu trebuie să se implice în treburile statului”

Amintim că mitropolitul Moldovei Vladimir îi făcuse campanie pe atunci liderului PSRM Dodon, în pragul alegerilor prezidențiale din 2016. Capul bisericii ortodoxe i-a îndemnat pe alegători să îl voteze pe socialist la alegerile din 30 octombrie, pentru că Dodon ar fi singurul candidat care se poziționează ca un apărător al valorilor creștine și un promotor al tradițiilor ortodoxe.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!