„Dacă la scrutinul prezidențial, cetățenii din Transnistria au putut vota în 27 de secții pe teritoriul R. Moldova, unde puteau vota cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului, anul acesta sunt 22 de secții pentru Circumscripția 47 și 25 de secții pentru Circumscripția 48”, a declarat vicepreședinta CEC, Rodica Ciubotaru.

Potrivit lui Ciubotaru, două secții vor fi amplasate la Chișinău și altele două - la Bălți. La Chișinău vor fi mai puține secții de vot pentru locuitorii din Transnistria spre deosebire de 2016, când erau deschise cinci secții.

„Noi am făcut apel la observatorii naționali și internaționali, am solicitat Comisiei Unificate de Control să fim ajutați și ca toți cetățenii să poată vota pe 24 februarie”, a punctat Ciubotaru.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!