„Lucrările ce vor fi executate sunt amplasate pe teritoriul Republicii Moldova, traversând raioanele Ungheni, Nisporeni, Călărași, Strășeni și Chișinău, având în componență următoarele obiecte de investiții: conductă transport gaze naturale DN600, presiune 55 bar, cu o lungime totală de 110 km, execuție lucrări la stații de reglare și măsurare, inclusiv automatizările din cadrul acestora, conductă de distribuție gaze naturale SRM Tohatin - CET Chișinău și SRM Tohatin - distribuție Chișinău, conductă de racord SRM Ghidighici - SRM Petricani și conductă de racord SRM Petricani - sistem distribuție Chișinău, precum și complex administrativ Ghidighici”, se arată în documentația de atribuire. Obiectivul de investiții este împărțit în 7 loturi.

Procedura de achiziție a fost inițiată în toamna anului trecut, însă deocamdată au fost primite doar două oferte. Pentru loturile 1, 2, 3, 4 și 6, Vestmoldtransgaz derulează în prezent a treia tentativă de licitație, după ce la primele două nu a primit nici o ofertă. Valoarea totală a proiectului este de 1,346 miliarde lei moldovenești, adică 321,6 milioane lei românești (68,7 milioane euro) fără TVA. Termenul de execuție este de un an de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Transgaz a finalizat în septembrie anul trecut tranzacția de preluare a Vestmoldtransgaz, după ce contracul de privatizare a fost semnat în martie.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!