Când are dispoziție bună, roboțelul  pune muzică și transformă pentru câteva minute întreaga cafenea într-o sală de discotecă. Odată ajunși la masă, de clienți se aproprie un robot cu ochii roșii și o tavă în mână.

În cafenea se mai află un duo de roboți de mărimea unor adulți, care alunecă lin printre mese pentru a le oferi oaspeților ce au comandat. Dacă o persoană le blochează drumul, aceștia o vor ruga politicos să se dea la o parte pentru a putea trece.

Acest concept unic în Budapesta se datorează unei companii care se ocupă cu dezvoltarea de sisteme integrate, inclusiv unele de inteligență artificială, pentru companiile locale. Enjoy Café este un proiect pilot, creat cu scopul de a atrage viitoarele generații de ingineri robotici. Roboți distractivi precum Pepper ar putea să îi inspire pe copiii care vin cu părinții la cafenea să își transforme pasiunea pentru roboți într-o profesie atunci când cresc.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!