Cu părere de rău, pe lacul Valea Morilor are loc, regulat, un eveniment. Se aruncă băncile în apă. Salvamarii „Spațiilor Verzi” se ocupă regulat cu scoaterea lor din apă, de pe gheață. Mă adresez la toți locuitorii să ne ajute să oprim acest proces urât și care nu aduce folos la nimeni. Celor care se ocupă de acest lucru le propunem, în schimb, hârlețe, lopeți, mături, să ia parte de deszăpezire, la salubrizare. O să fie bine pentru toți”, a spus Serghei Carp.


Potrivit viceprimarului Nistor Grozavu, camerele de supraveghere video din Valea Morilor trebuiau să fie transmise în gestiunea Poliției, însă urmează să verifice dacă acest lucru s-a întâmplat.

Până la sfârșitul zilei vom afla dacă ele sunt transmise la balanța Poliției, și dacă da, atunci vom merge la identificarea persoanelor vinovate. [...] Tot ce s-a făcut la Valea Morilor în ultima perioadă, inclusiv instalarea camerelor vidoe, ele n-au fost aprobate de Consiliul Municipal Chișinău ca transfer la balanță. CMC trebuia să aprobe, dar acolo au apărut anumite întrebări”, a declarat primarul general interimar, Ruslan Codreanu. „CMC e singurul organ competent de a transfera la balanță, pentru că e vorba de fondul social, pentru că e vorba de banii publici”, a adăugat oficialul.

Cei care aruncă băncile, decât să-și cheltuie energia negativă pe aruncat de bănci, mai bine ar pune mâna pe lopată, și domnul Carp este gata să le plătească pentru asta”, a mai spus Codreanu.

Ieri, 20 ianuarie, încă o bancă a fost aruncată pe suprafața lacului din parcul „Valea Morilor”. Astfel de incidente au mai avut loc în trecut.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!