ÎM Regia „Exdrupo” a început intervenția de la ora 03:00, cu 30 de utilaje pentru prevenirea formării poleiului, fiind împrăștiați 512 metri cubi de material antiderapant și 43 tone de sare. Pe parcursul zilei, drumarii continuă intervenția pe străzile unde circulă transportul public, precum și pe arterele secundare.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală lucrează de la ora 04:00, cu 7 utilaje HACO, iar de la ora 06:00 au mai fost implicate și 24 tractoare cu perie și lamă. Regia intervine la deszăpezire pe trotuare și trecerile de pietoni. Totodată, circa 360 de muncitori activează în intercartiere și la stațiile de așteptare, pentru curățarea zăpezii și împrăștierea de antiderapant.

Autoritățile municipale îndeamnă automobiliștii să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului și a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util. De asemenea, agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să-şi cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!