Astăzi, comisia parlamentară economie, buget și finanțe a înregistrat dosarele a nouă candidați pentru alte trei funcții vacante de director al Consiliului de administrație al ANRE. Iată care sunt cei care urmează să treacă de proba interviului:

Svetlana Zapșa;

Eugen Carpov, deputat PPEM;

Dan Bîrsa;

Octavian Calmîc, fost vicepremier și ministru al Economiei;

Anatolie Zagorodnîi, deputat PDM;

Constantin Bragoi;

Violina Șpac;

Viorel Gamurari;

Dumitru Suhoborcenco.

Săptămâna trecută, comisia a înregistrat dosarele altor nouă candidați care s-au înscris în concursul pentru ocuparea a două funcții vacante de director al Consiliului de administrație al ANRE.

Toate cele cinci funcții de director au devenit vacante după ce oficialii și-au prezentat demisia la sfârșitul anului trecut. 

Potrivit Legii cu privire la energetică, Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de administraţie format din cinci directori. Aceștia sunt numiți prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de șase ani. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!