Bate fierul cât e cald sau își face reclamă de la înălțimea funcției? Chiril Gaburici, tot mai activ la evenimente și pe micile ecrane, dar fără să-și suspende activitatea

Bate fierul cât e cald sau își face reclamă de la înălțimea funcției? Chiril Gaburici, tot mai activ la evenimente și pe micile ecrane, dar fără să-și suspende activitatea

Deși este unul dintre cei cinci miniștri care își dorește să ajungă în Parlament, Chiril Gaburici nu și-a anunțat încă intenția de a renunța la activitatea sa din Executiv, așa cum au făcut colegii săi. Mai mult, Ministrul Economiei și Infrastructurii participă, în ultima perioadă, la tot felul de evenimente și întruniri, face totaluri, vorbește despre realizări și conturează planuri de viitor. Toate din poziția de demnitar de stat. Pe lângă apariția la evenimente, Gaburici a înregistrat săptămâna trecută o prezență extrem de activă la mai multe emisiuni produse de televiziunile trustului media apropiat Partidului Democrat din Moldova.

Ultima apariția a lui Gaburici a fost chiar în această dimineață la postul de televiziune Prime. În cadrul emisiunii de divertisment „Prima oră”, ministrul unde a gătit omletă turcească.

...

Publicitate

Tot la Prime, duminică seara, în cadrul buletinului informativ „Primele Știri” a fost pus pe post un interviu exclusiv cu Ministrul Economiei și Infrastructurii. În cadrul reportajului, Gaburici a oferit mai multe prognoze pozitive pentru dezvoltarea economiei țării noastre. De asemenea, el a avut șansa să facă o scurtă totalizare a mandatului său, să vorbească despre regretele pe care le are dar și să vină cu un mesaj pentru succesorul său.

...

Tot pe 20 ianuarie, doar că de această dată la postul de televiziune Publika TV, Gaburici a vorbit despre lucrările de construcţie a gazoductului Ungheni-Chişinău, starea drumurilor din ţară, dar și despre măsurile care vor fi luate pentru asigurarea dezvoltării economice a țării.

...

Pe 19 ianuarie, Chiril Gaburici a participat, în calitate de Ministru al Economiei și Infrastructurii, la o discuție cu conducerea și angajații companiei de construcții Horus. Oficialul a vorbit despre politicile și obiectivele Ministerului Economiei și Infrastructurii în noul an pe domeniul construcțiilor.

...

Pe 18 ianuarie Chiril Gaburici a avut o întâlnire cu angajații Agenției Servicii Publice.

...

Pe 16 ianuarie Ministrul Economiei și Infrastructurii a întreprins o vizită de lucru la Termoelectrica S.A. Gaburici a discutat cu conducerea și angajații despre rezultatele înregistrate privind sistemul de distribuție a agentului termic pe orizontală și Punct Termic Individual pentru fiecare bloc, precum și despre dificultățile cu care se confruntă și posibilitatea îmbunătățirii calității serviciilor de termoficare.

...

Tot pe 16 ianuarie, Gaburici a participat în cadrul talk-show-ului social „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal 2. În cadrul emisiunii, ministrul a vorbit despre începerea lucrărilor de construcție a gazoductului Iași-Ungheni, despre drumurile care au fost construite pe parcursul mandatului său, dar și despre prioritățile pe care le are Ministerul Economiei în viitor.

...

De cealaltă parte, Codul Electoral spune că din momentul înregistrării în calitate de concurenți electorali, miniștrii și vicepremierii își suspendă, pe durata campaniei electorale, activitatea în funcția pe care o dețin. Chiril Gaburici a solicitat de la consiliul electoral de circumscripție listele de subscripție, care trebuie completate cu 500-1.000 de semnături în susținerea candidaturii sale, dar oficial încă nu a fost înregistrat în cursă.

Chiril Gaburici este candidatul democraților în circumscripția nr. 31 din Chișinău. Termenul de depunere a dosarului pentru înregistrarea în cursa electorală expiră joi, 24 ianuarie. Până în prezent, aici au fost înregistrați oficial în cursă Grigore Novac (PSRM), Iurii Cuznețov (PP Șor) și Mihail Cîrlig (candidat independent).

Solicitat de AGORA să comenteze această stare de lucruri, Chiril Gaburici a ezitat să ofere un răspuns.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal