Setul doi al confruntării cu Halep a fost mult mai echilibrat. S-a mers pe serviciu în primele două game-uri, apoi câte un break de fiecare parte, primul izbutit de Serena. La 5-4 Halep a avut minge de break de care a profitat imediat, luând setul cu 6-4. A fost doar al doilea set pierdut de Serena în acest început de sezon în şapte meciuri!

Decisivul a fost de-a dreptul fabulos! Simona şi-a crescut şi mai mult nivelul de joc şi a chinut-o din ce în ce mai tare pe Williams. La 3-2 pentru Halep, pe serviciul Serenei, s-a jucat un game colosal. Românca a avut trei mingi de break, însă Williams a rezistat şi a egalat: 3-3.

Aici a fost momentul psihologic, fiindcă, în următorul game, Halep şi-a pierdut serviciul, iar apoi Serena s-a distanţat la 5-3, după care a luat setul cu 6-4.

Pentru Serena Williams, considerată de casele de pariuri favorită principală la Australian Open, urmează un duel în sferturi cu Karolina Pliskova (8 WTA).

Pentru Halep, finalista de anul trecut de la Australian Open, urmează o aşteptare lungă până la finalul turneului de la Melbourne. Asta deoarece, în funcţie de rezultatele care se vor înregistra, Simona va afla dacă se va menţine sau nu pe locul 1 mondial.

Patru jucătoare au şansa de a trece pe primul loc, după Australian Open:

*Kvitova şi Osaka - Cele două trebuie să atingă măcar semifinalele la Melbourne.

*Svitolina şi Pliskova - Cele două au nevoie de o calificare în finala de la Melbourne.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!