„Poporul moldovenesc mi-a încredințat mandatul de președinte al țării și sunt obligat să-mi îndeplinesc cu demnitate datoria față de cetățeni, fără a mă îndepărta și a degreva din funcția mea. Doresc să declar cu toată responsabilitatea. Am decis să nu candidez la alegerile parlamentare și să mă concentrez asupra desfășurării activităților politice interne și externe în vederea soluționării problemelor strategice ale țării”, a declarat președintele Igor Dodon.

Șeful statului nu a ezitat însă să-și exprime sprijinul politic pentru Partidul Socialiștilor și scrutinul din 24 februarie ar putea aduce schimbarea puterii în țară. 

Amintim că anterior Igor Dodon a participat la mai multe evenimente și ședințe organizate de PSRM în cadrul cărora a menționat că-și va anunța decizia privind implicarea sa în electorală după data de 20 ianuarie. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!