Programul online s-a desfășurat în perioada 1 noiembrie 2018 – 15 ianuarie 2019 și a reunit atât angajați ai companiei, cât și participanți din extern, entuziaști ai domeniului IT. Peste 220 de tineri au aplicat la smartTest, iar în rezultatul unei probe online, cei mai buni 60 dintre aplicanți au fost desemnaţi participanți ai proiectului.

 „Digitalizarea este provocarea acestui secol, în care competenţele digitale capătă o valoare considerabilă în portofoliul oricărui angajat din această sferă. Printre prioritățile noastre, în calitate de angajator digital și responsabil, fapt confirmat inclusiv de certificarea Top Employer la nivel local și internațional, este să asigurăm competențele cheie pentru viitor, cât și să le oferim tinerilor perspective reale de angajare.   Proiectele noastre menite să dezvolte aceste competențe se bucură de succes, dar și ne bucură cu rezultate. Astfel, urmare a primei ediții smartTest, powered by Orange Systems, echipa noastră a angajat patru participanți pasionați de IT”, a declarat  Directorul General Orange Moldova,  Julien DUCARROZ.


Programul de instruire a inclus două module: cursul online și Bootcamp. Pe durata cursului online, participanții au studiat bazele teoretice ale testării, prin intermediul video-urilor, elementelor de joc și „bătăliilor” online. Top 20 cei mai activi participanți au fost admiși în etapa de Bootcamp. La această etapă, participanții au pus în practică cunoștințele acumulate la cursul online timp de o lună și jumătate. Împreună cu mentorii și echipa de testare a Orange Systems, participanții au testat un produs software intern, respectând toate etapele procesului de testare, precum și ciclul de viață al produsului software.


”Pentru mine #smartTest a fost o minunată oportunitate să gust din sfera IT. Deși aveam deja cunoștințe în Software Testing, îmi doream să văd cum lucrează asta în realitate. La Bootcamp asta am și făcut. Mentorii noștri minunați au reușit într-un timp relativ scurt să ne facă o călătorie prin întreg ciclu de dezvoltare a unui produs. Experiența obținută mă va ajuta mult să obțin un job în calitate de Junior Software Tester. Mulțumesc mult Orange”, a declarat participantul extern, Mihai Nicula. 

 „Astfel de programe reprezintă o șansă bună pentru persoanele care anterior au studiat și au activat într-un singur domeniu. Sunt extrem de mulțumită de mine că am avut curajul să aplic. Acest program mi-a dat un impuls să continui studierea acestui domeniu și poate într-o zi voi avea ocazia sa mă reprofilez”, susține participanta, angajata Orange,  Silvia Negară.


„Cel mai important pentru mine a fost faptul ca totul s-a organizat în baza unui proiect real. Acum am drept scop reorientarea profesiei din contabilitate în IT și programul mi-a permis să înțeleg mai bine domeniul IT, iar dorința de a progresa în Testing a devenit și mai mare”, a spus participantul extern Eugen Valah.

„#smartTest este un curs introductiv de explorare a domeniul IT; un domeniu pe care un novice îl poate considera ca ceva legat de „cosmos”. Acest curs ne-a demonstrat că sfera IT poate fi una creativă și foarte captivantă”, a declarat participanta, angajata Orange, Diana Raileanu.

 „Am avut o experienţă unică, deoarece am explorat un domeniu nou cu oameni noi. Mi-a fost interesant cum s-a desfăşurat interacţiunea între noi şi cum ne-a reuşit să găsim împreună soluţiile în situaţiile de blocaj, să ne bucurăm de un mic succes, deşi tot ce ştiam despre colegii mei, era numele lor. Am ales cursul #smartTest de la Orange Moldova deoarece a fost simplu să aplic, iar colegii care au aplicat la cursul Java Academy, m-au asigurat că voi avea o experienţă deosebită”,  a spus participantul, angajat OrangeOctavian Plopa.


SmartTest, powered by Orange Systems este un program unic de educație online, lansat la iniţiativa Orange Systems şi implementat în parteneriat cu Codifun – Educational Game for Youth.


P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.