Agenții de patrulare au stabilit că șoferul de 35 de ani avea o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Aceștia i-au ridicat permisul de conducere. Bărbatul este suspendat de dreptul de a conduce, până la decizia finală a instanței de judecată.

Totodată, bărbatul este pasibil de anularea dreptului de a conduce mijloace de transport și muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore.


Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, dreptul de a conduce poate fi redobândit la expirarea a 4 ani de la sentința definitivă, susținerea examenului pentru obținerea permisului de conducere în condiții generale și desfășurarea unui curs de instruire antialcool și antidrog.

Timp de trei zile, inspectorii INP au depistat peste 1300 de contravenții, dintre care 22 șoferi au fost depistați în stare de ebrietate la volan, iar 766 au încălcat limita de viteză.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!