Blocul electoral ACUM a cerut sancționarea democraților, pentru că aceștia nu ar fi raportat toate cheltuielile la CEC, făcând referire la o felicitare distribuită alegătorilor în data de 13 ianuarie, semnată de președintele PDM, Vlad Plahotniuc.

De partea cealaltă, reprezentantul PDM, Vadim Moțarschi, a declarat că nu a fost probat faptul că pliantul ar fi fost distribuit la data de 13 ianuarie. Potrivit acestuia, felicitarea a fost înmânată până la data de 28 decembrie 2018, adică înainte de înregistrarea democraților în cursa electorală.

Reprezentanții blocului ACUM nu au venit la ședința CEC, deși au fost invitați în mod oficial.

Respectiv, Comisia Electorală Centrală a respins contestația. A recomandat însă fundațiilor să nu utilizeze denumirile și/sau elementele de identificare a partidelor politice în activitățile desfășurate. Asta după ce pe pliantul semnat de Vlad Plahotniuc era indicată sigla PDM.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!