În contestația lor, cei de la PAS și PPDA subliniau că în ultimele zile au apărut panouri cu imaginea lui Igor Dodon și sloganul „Vine timpul nostru”. Blocul electoral s-a adresat la CEC spunând că acest slogan e folosit de PSRM în ziarele partidului, iar amplasarea panourilor ar fi trebuit, astfel, să fie făcută din contul PSRM, însă în rapoartele financiare cheltuielile nu sunt listate. 

Reprezentantul Președinției, Maxim Lebedinschi consideră contestația fiind neîntemeiate, subliniind că informația a fost prezentată eronat și cerând respingerea acesteia. El a făcut trimitere la cuvintele lui Igor Dodon care spunea că panourile fac parte din campania de promovare a Președinției și nu conțin mesaje electorale.

Analizând contestația, CEC a constatat lipsa legăturii dintre acțiunile PSRM și acțiunile președinției.

„Au fost examinate cele patru rapoarte PSRM în contextul verificării contestației. Reținem că la plățile pentru activitățile promoționale sunt indicate în valoare de peste 5 mii de lei, pentru pliante și foi volante. Se propune respingerea contestației ACUM ca fiind neîntemeiată”, a statuat membrul CEC, Iurie Ciocan.

„Nu considerați că mesajul duce în eroare electoratul, fiind similar cu cel al PSRM?”, a înrebat Alina Rusu. „Nu consider”, a răspuns scurt Ciocan. Precizăm că tot astăzi a fost respinsă contestația blocului electoral ACUM, depusă împotriva Partidului Democrat. CEC a considerat că blocul nu a prezentat suficiente probe prin care să demonstreze că pliantul semnat de Vlad Plahotniuc, din numele fundației Edelweiss, a fost repartizat la data de 13 ianuarie, așa cum se invoca în contestație. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!