„La Nisporeni se întâmplă lucruri groaznice”. Blocul „ACUM” solicită CEC-ului scoaterea lui Plahotniuc din cursa electorală (VIDEO, FOTO)

„La Nisporeni se întâmplă lucruri groaznice”. Blocul „ACUM” solicită CEC-ului scoaterea lui Plahotniuc din cursa electorală (VIDEO, FOTO)
Foto: captură video

La Nisporeni, acolo unde candidează liderul PDM, au loc încălcări grave la înscrierea în cursa electorală, susțin reprezentanții blocului „ACUM”. După ce au cerut CEC-ului sancționarea lui Vlad Plahotniuc, aceștia au prezentat fotografii și un filmuleț care, potrivit lor, ar demonstra gravele încălcări comise de către Consiliul electoral de circumscripție Nisporeni la înregistrarea candidaturii lui Plahotniuc în circumscripția Nisporeni, în special în listele de subscripție pentru susținerea liderului PDM.

UPDATE Reacția PD-ului la solicitarea de scoatere a lui Vlad Plahotniuc din cursa electorală

În cadrul unei conferințe de presă, juristul PAS, Sergiu Litvinenco, și vicepreședintele PLDM, Ion Terguță, au prezentat argumentele pentru care Vlad Plahotniuc trebuie scos din cursa electorală la Nisporeni.

Potrivit lor, o contestație care conține aceste temeiuri a fost depusă la Comisia Electorală Centrală (CEC) de către Ion Terguță, adversarul lui Vlad Plahotniuc din partea blocului „ACUM” pe circumscripția Nisporeni. „Este vorba de încălcarea a trei prevederi exprese din Codul Electoral”, a spus Litvinenco.

1. „Conform Codului Electoral, în lista de subscripție, susținătorul candidatului completează personal datele. Într-un video publicat de Partidul Democrat, însă, susținătorii doar semnează”, afirmă juristul PAS.


2. „Conform Codului Electoral, lista va conține doar semnăturile susținătorilor care domiciliază într-o singură localitate. Avem o listă cu locuitori din diferite sate și primării din raionul Nisporeni”, a mai spus Sergiu Litvinenco.


3. „Codul Electoral spune că membrii grupului de inițiativă, care colectează semnăturile, semnează fiecare foaie, iar semnăturile se colectează personal de către membrii grupului de inițiativă. În hotărârea de înregistrare a grupului erau șase bărbați. Vedem că semnăturile nu se completează de membrii grupului de inițiativă, dar de femei care, evident, nu sunt în grupul de inițiativă”, spune juristul PAS.


Probabil Vlad Plahotniuc e unica persoana din R. Moldova căruia i s-a validat candidatura fără seria și numărul buletinului în dreptul unei semnături. Din 1.000 de semnături prezentate, au fost considerate valide 1.000. E un randament pe care nu știu dacă-l mai are cineva în R. Moldova. Încălcările sunt foarte grave și evidente, ele se văd de la un kilometru. Pasărea pe limba ei piere. Spotul publicat de PD ar trebui, în mod normal, să le joace fiesta”, a mai spus juristul PAS, referindu-se la acest spot, publicat de democrați pe Youtube:


Video: Partidul Democrat din Moldova/Youtube

Facem apel către misiunea de observatori a OSCE, către ambasade, către structurile internaționale, pentru a analiza minuțions situația. Probele sunt evidente”, a adăugat Litvinenco.

Recomand structurilor internaționale să delege permanent un observator la Consiliul electoral de circumscripție Nisporeni, unde se întâmplă lucruri groaznice. Acolo sunt oameni cu experiență juridică, care nu văd încălcări elementare,pe care le-ar vedea orice copil”, a declarat vicepreședintele PLDM, Ion Terguță.

Potrivit lui, pe listele de semnături pentru candidatura lui Plahotniuc lipsește seria și numărul buletinului din dreptul unei semnături. „Dar această listă nu a fost anulată. El este singurul candidat înregistrat cu toate semnăturile valabile. Aceste reguli au fost scrise doar pentru opoziție, cei de la guvernare nu țin cont de ele. E foarte clar, e o fraudă cum probabil nu s-a văzut până acum”, a adăugat Terguță.

AICI puteți vedea contestația depusă pentru eliminarea liderului democrat din cursa electorală.

Urmăriți argumentele reprezentanților blocului „ACUM”:


Amintim că, la 16 ianuarie curent, „ACUM” a depus o contestație la CEC, prin care cere sancționarealui Vlad Plahotniuc. Semnatarii au menționat că președintele PDM nu ar fi declarat toate cheltuielile suportate de la începutul campaniei electorale, făcând referire la o felicitare distribuită alegătorilor. De partea cealaltă, democrații au declarat că au respectat legea.

Vezi și aceste știri
„Închide gura!” sau „N-avem voturi? Cere pauză”. Cum s-au votat două proiecte la ședința Parlamentului (FOCUS)

„Închide gura!” sau „N-avem voturi? Cere pauză”. Cum s-au votat două proiecte la ședința Parlamentului (FOCUS)

A început operațiunea de evacuare a mașinilor abandonate din Chișinău

A început operațiunea de evacuare a mașinilor abandonate din Chișinău

Decizia prin care Zagorodnîi a fost demis, anulată de instanță

Decizia prin care Zagorodnîi a fost demis, anulată de instanță

Advertoriale
MAIB – un angajator inovativ și atractiv pentru tineri. Iată cum i-a convins (FOTO)

MAIB – un angajator inovativ și atractiv pentru tineri. Iată cum i-a convins (FOTO)

Sistemul de plată Garmin Pay a devenit disponibil pentru cardurile Mastercard de la Victoriabank

Sistemul de plată Garmin Pay a devenit disponibil pentru cardurile Mastercard de la Victoriabank

Cu ce cadou să-ți surprinzi iubitul de Dragobete? Te ajută cu idei Rozetka.md

Cu ce cadou să-ți surprinzi iubitul de Dragobete? Te ajută cu idei Rozetka.md

DONEAZĂ
Descarcă aplicația AGORA
EMISIUNI
 • PlayGround cu Alexandru Baltag: 100 de stații electrice până la sfârșitul lui 2020
  PlayGround cu Alexandru Baltag: 100 de stații electrice până la sfârșitul lui 2020
 • Nota de plată a lui Alexandru Luchianov. Despre profitul vinăriei Et Cetera, bani pierduți, dezvoltare personală și cum e să faci business cu fratele (VIDEO)
 • PlayGround cu Lisa Guțu: Cum dezvolți un fintech de milioane de dolari
 • PlayGround cu Vitalie Tătaru: Digital Banking
ȘTIRI DE PE EA.MD
 • Un copil de 6 ani i-a lăsat fără replică și fără al treilea Golden Buz pe jurații...
 • Bulimia și ce are cu ea Instagramul. Ce spun psihologul și nutriționistul despre efectele...
Cele mai populare
 • 1
  Morari: Procurorul care investiga cazul „Metalferos” ar fi fost intimidat de directorul financiar al companiei
 • 2
  Reacția Mitropoliei Moldovei privind scandalul legat de biserica de pe teritoriul grădiniței nr.150: „Să vă fie frică de Dumnezeu”
 • 3
  Fostul șef al Air Moldova, demis pentru „management defectuos”, conduce o nouă companie avia