„Vreau să vin cu un . apel către toți concurenții electorali. Să se abțină de la falsuri, provocări și manipulări. Să manifeste respect față de toți concurenții electorali înscriși în această cursă. Să-i lase pe alegători să decidă liberi și să-și manifeste dreptul la vot în mod democratic. În toate sondajele curente arată că PDM înregistrează cele mai mari creșteri, cea mai spectaculoaseă dinamică la capitolul încrederea cetăenilor și noi suntem convinți de un rezultat record pentru PDM în acest scrutin. Totodată, noi mizăm pe un scriutin cât mai corect, cât mai transparent, bine organizat și cu posibilități egale pentru toți concurenții electorali”, a declarat Plahotniuc.

Faptul că PD ar înregistra creșteri în sondaje a fost susținut și de președintele Parlamentului, Andrian Candu. 

„În ultimul timp, în baza sondajelor, analizelor, se vede clar o tendință de creștere a Partidului Democrat. Asta și datorită faptului că ne îndeplinim cu adevărat promisiunile făcute în fața cetățenilor. PDM crește, deoarece este capabil. Noi credem că vom reuși și vom avea rezultate bune la alegerile parlamentare. Iată de ce este în interesul nostru ca aceste alegeri să fie libere, corecte și să fie recunoscute” , a subliniat democratul. Menționăm că potrivit Barometrului Opiniei Publice, din decembrie 2018, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, Partidul Democrat ar acumula mai puțin de 8%, în condițiile în care peste 33% dintre respondenți au declarat că nu au decis încă pentru cine vor vota. 

Următoarele alegeri parlamentare vor avea loc pe 24 februarie 2019. Acestea se vor desfășura în baza unui nou sistem electoral - în baza votului mixt. Astfel, doar 50 de deputați din viitorul Legislativ vor fi aleși pe liste de partid, restul de 51 urmând să fie aleși pe circumscripții uninominale. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!