Propunerea a primit cinci voturi „pentru” şi patru „împotrivă”, din partea judecătorilor liberali.

Interdicţia presupune că persoanele „transsexuale care au trecut prin procesul de schimbare de sex” nu pot face parte din armata americană.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat în anul 2017 că nu va permite persoanelor transsexuale să facă parte din armata Statelor Unite, indiferent de postul ocupat, întrucât situaţia creează tensiuni şi necesită costuri medicale considerabile.

„După consultarea cu generalii şi experţii militari, vă informez că Guvernul Statelor Unite nu va accepta şi nu va permite indivizilor transsexuali să facă parte, în orice calitate, din armata SUA. Armata noastră trebuie să se concentreze pe o victorie decisivă şi copleşitoare şi nu poate fi împovărată de costurile medicale imense şi de perturbările pe care le-ar implica prezenţa transsexualilor în armată", a anunţat Trump pe contul de Twitter, în iulie 2017.

Trump personal nu a fost niciodată în armată. În timpul războiului din Vietnam, Trump avea 18 ani. Deși a fost chemat la datorie, Trump nu a făcut niciodată serviciu militar.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!