Marți, Guvernul a anunțat printr-un comunicat că Filip s-a întâlnit cu primarul municipiului Strășeni Valentina Casian și a discutat „proiectele de infrastructură care urmează a fi dezvoltate în localitate”.

Filip a inspectat șantierul de construcție a unui pod pietonal peste calea ferată și o porțiune de drum care duce spre Colegiul de Inginerie din Strășeni. Pentru reabilitarea drumului s-au și alocat bani în buget.

„Pavel Filip și-a exprimat dorința de a vedea raionul Strășeni - un centru industrial și a apreciat deschiderea autorităților locale pentru dezvoltarea proiectelor de infrastructură”, titrează comunicatul Guvernului. „Mult depinde şi de autorităţile locale. Acolo unde este deschidere și este inițiativă, acolo proiectele merg, se creează locuri de muncă şi vin investitorii”, a conchis premierul. 

Vizitele lui Filip la Strășeni

Vizitele premierului în raionul său de baștină s-au întețit odată cu toamna lui 2018. În octombrie, cabinetul de miniștri merge în vizită în teritoriu la Strășeni. Am trasat axa cronologică a vizitelor premierului în raion, toate reflectate în comunicatele Guvernullui:

19 octombrie 2018 - Filip inaugurează drum la Sireți, Strășeni. Un nou drum renovat în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova” e dat în exploatare. La inaugurare participă Filip, care a accentuat importanța acestui program. „Până acum drumurilor locale le-a fost acordată mai puțină atenție, accentul fiind pus pe drumurile naționale și cele regionale. Dar, de fapt, pentru om este important drumul local, de la poartă, la școală, la primărie”, a spus premierul.

19 octombrie 2018Pavel Filip declară la Strășeni: „Atunci când nu vom aștepta ca cineva să vină să ne rezolve problemele, dar ne vom sufleca mânecile și vom munci, atunci vom trăi mai bine”.

17 noiembrie 2018 -  Filip merge la Colegiul de Inginerie Strășeni. La inaugurarea acestuia a participat premierul care a menționat că „educația, ingineria, mediul de afaceri și tinerii sunt lucruri la care ține foarte mult și care sunt motoarele dezvoltării țării noastre”.

15 decembrie 2018 - Filip asistă la redeschiderea grădiniței de la Drăgușeni, raionul Strășeni. Pentru reparația grădiniței din bugetul de stat au fost alocate 3,5 milioane de lei. 

19 decembrie 2018 - Filip anunță că în raionul Strășeni va fi implementat un proiect-pilot de organizare a alimentației copiilor și elevilor în instituțiile educaționale. „Acest proiect va aduce pe de o parte -  economii, iar pe de altă parte - calitate, atunci când vorbim de alimentația copiilor în instituțiile educaționale din țară”, a subliniat prim-ministrul.

20 decembrie 2018Problemele și nevoile veteranilor de război din raionul Strășeni sunt la Forumul veteranilor şi al structurilor de forţă din raion. La eveniment Filip ține un discurs.

28 decembrie 2018 - În ajunul sărbătorilor de iarnă, premierul Pavel Filip e colindat de către elevii și profesorii gimnaziului din satul său de baștină Pănășești și corul bărbătesc de la Mănăstirea Căpriana. „La rândul său, colindătorii au spus că sunt mândri de consăteanul lor Pavel Filip, mulțumindu-i pentru tot ce face atât pentru raionul Strășeni, cât și pentru oamenii din întreaga țară”, se arată în comunicatul guvernului.

Pavel Filip este candidatul democraților la alegerile parlamentare din 24 februarie, atât pe lista de partid, cât și pe circumscripția uninominală nr 20, Strășeni. El s-a lansat în campanie pe 27 decembrie, iar în susținerea sa au vorbit Eugen Doga și Nicolae Botgros. 


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!