Totodată, potrivit Primăriei, Î.M. „EXDRUPO” lucrează în toate sectoarele orașului, pentru depășirea situațiilor problematice, în conlucrare cu Inspectoratul Național de Patrulare.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală a început lucrul de la ora 03:00, cu 36 de utilaje cu perie și lamă, inclusiv cu 2 autospeciale de la ora 24.00, pe străzile secundare.


Regia intervine la deszăpezire pe trotuare și pe trecerile de pietoni. De asemenea, circa 380 de muncitori activează în intercartiere și la stațiile de așteptare, pentru curățarea zăpezii și împrăștierea de antiderapant.

Autoritățile municipale îndeamnă cetățenii să utilizeze transportul public, în defavoarea mașinilor personale; automobiliștii să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului și a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util. De asemenea, agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să-şi cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează.


Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, furnizorii de energie electrică nu au înregistratat deconectări. Drumurile și traseele naționale sunt practicabile, dar se circulă în condiții de iarnă. Mai mult, nu au fost înregistrate cazuri cu implicarea persoanelor aflate în dificultate.

Conform informației Administrației de Stat a Drumurilor, către ora 6 dimineața, în republică la lucrările de împrăștiere a materialului antiderapant pe partea carosabilă au fost  implicate 325 unităţi de tehnică cu 551 persoane, fiind împrăștiate circa 2.715 tone de material antiderapant.

Conducătorii auto sunt rugați să asculte mesajele autoritaților și să-și echipeze mijloacele de transport corespunzător. Șoferii sunt îndemnați să pornească la drum pregătiți,  să ia rezerve de hrană, băuturi calde și îmbrăcăminte corespunzătoare. Autoritățile îndeamnă ca bateria telefonului să fie încărcată pentru a apela după ajutor în caz de necesitate.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo din Chișinău, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

În republică, pentru situații de urgență cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul Unic 112.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!