Astfel, potrivit autorilor Barometrului Electoral, socialiștii ar putea ceda în vafoarea democraților două circumscripții din nordul țării. Este vorba de circumscripția nr. 4 Rîșcani și circumscripția nr. 8 Florești. Totodată, Partidul Nostru ar putea rupe de la socialiști circumscripția nr 6. Drochia. 

În ceea ce privește componența gender, un sfert din componența viitorului Parlament ar putea fi constituit din femei. Cele mai multe vor veni de la PSRM și ACUM, câte opt femei fiecare. Democrații ar putea aduce cu ei în parlament doar patru femei din 20 de mandate. Câte două femei ar putea veni de la Partidul Șor și Partidul Comuniștilor.  

Despre Barometrul Electoral 2019: Începând cu 7 decembrie 2018, compania Date Inteligente SRL prezintă săptămânal Barometrul Electoral, prin care estimează situația la moment privind posibila configurație a Parlamentului RM după alegerile din 24 februarie 2019, care se vor desfășura după un sistem mixt. În fiecare săptămână sunt aduse actualizări la info-grafic, în baza informațiilor aflate în mod public, dar și din cercetările proprii. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!