„Am o experiență bogată în tot ceea ce înseamnă domeniul întreprinderilor, finanțe, reglementare. O să pot face față acestei funcții. Sunt candidați foarte puternici. Sper ca cei mai buni să fie selectați”, a spus Ștefan Creangă.

Întrebat despre prioritățile sale dacă va ajunge în funcția dorită, deputatul a enumerat „promovarea independenței instituționale, echilibrarea a tot ceea ce înseamnă tarife, asigurarea unei concurențe pe domeniul energetic, un efort mai mare în tot ce înseamnă tarife pentru apă și canalizare, astfel încât consumatorii să aibă tarife economic argumentate”.

Dacă nu va fi ales în fotoliul de director al Consiliului de Administrare al ANRE, Ștefan Creangă a spus că nu se va implica în politică și că își va căuta un alt loc de muncă.

Cât despre interviurile care se desfășoară cu ușile închise, acesta a declarat că „așa este corect”. „Vă dați seama dacă transmitem online ce se va întâmpla. Membrii comisiei de concurs trebuie să adreseze unele și aceleași întrebări pentru concurenți. Nu va fi corect în raport cu candidații. Fiecare candidat este în drept să difuzeze procesul verbal, toate înscrierile, ca ulterior să vadă și presa care au fost întrebările”, a explicat deputatul.

„Cunoaștem care sunt persoanele care au cele mai mari șanse”

 Un alt candidat în concurs, Sergiu Ungureanu, crede însă că învingătorii vor fi aleși după criterii politice. „Nu există premise ca să se fi schimbat situația, că s-au numit pe criterii altele decât cele profesionale. Cunoaștem care sunt persoanele care au cele mai mari șansele. Nu cred că am depășit ca țară acel moment ca factorul profesional să fie mai important decât cel politic. Voiam să văd din interior cum se desfășoară concursul”, a declarat acesta după interviu.

Toate cele cinci funcții de director al Consiliului de Administrare al ANRE au devenit vacante după ce oficialii și-au prezentat demisia la sfârșitul anului trecut. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!