Printuri arhitecturale

Moda și arhitectura mereu au avut tangențe comune. Anul acesta designerii au ales să printeze motive arhitecturale și landșaft pe haine. Culorile alese – unele mai pestrițe, altele în nuanțe monocrome.Epoca victoriană
În acest sezon vom fi învăluiți de epoca victoriană, epoca frumosului. Rochii lungi, cu mâneci bufante, cu dantele și alte detalii senzuale.
Bulinele
Pe lângă rochia mică neagră, în garderoba femeii mai trebuie găsit loc și pentru o rochie în buline. Anul acesta von fi abundați de euforia bulinelor, nu doar alb-negru, dar și multicolore.
Printuri florale
Cum ar fi primăvara fără flori? După o iarnă lunga și friguroasă, designerii ne propun printuri florale din abundență anul acesta. Acestea pot fi în diferite nuanțe și de diferite mărimi.
Vestimente croșetate
O tendință inspirată din sunducul bunicilor, vine să ne bucure privirea anul acesta. Asortimentul include rochii, fuste, bluze și chiar pantaloni croșetați. În ceea ce privește materialul acesta poate fi compus atât din fire croșetate, plase, cât și din dantele din bumbac.

Accesoriile hand made
Genți, broșe, pălării și alte accesorii sunt binevenite în acest sezon, singura cerință e ca ele să fie hand made. Din materiale naturale confecționate cu grijă și dragoste. Ele vor complecta superb întreaga voastră imagine.

Stilul „The Matrix”
Designerii au decis să aducă un pic de fantezie în lumea reală, prin detalii inspirate din filmul „The Matrix”. Aceste detalii le observăm în accesorii și în vestimente. Accesorii precum ochelarii lui Noe, cu o formă alungită și practic fără ramă. Hainele din piele neagră, la fel, vin să ne amintească de acest film.

Pălării cu borduri uriașe
Anul acesta există înclinarea spre a exagera în ceea ce privește mărimile. Un exemplu sunt pălăriile cu borduri mari, pe care le putem combina excelent cu ținutele pentru plajă sau cu rochiile lungi care de asemenea ne vor proteja de soare.


Motive etnice
Un trend îndrăgit din ultima perioadă sunt motivele etnice. Bogăția de culori și de elemente tradiționale orientale, se regăsesc pe podiumurile internaționale. Astfel sunt prognozate fuste din materiale de basma, curele din monede, precum în dansurile orientale, dar și alte detalii. 


Acestea sunt 10 tendințe internaționale în modă. Câte din ele vor fi preluate de designerii autohtonii și în ce mărime rămâne să vedem. Cu aceste analize vom reveni atunci când designerii autohtoni își vor publica noile colecții.

* Autor: Mariana Cojuhari, reporter stagiar

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!