„Am plecat din funcția de consilier în baza cererii depuse. În aceste două luni sau o lună jumate practic mi-am recuperat forțele, astfel încât să mă determin cu activitatea mea viitoare. Sunt disponibil acum pentru mai multe activități”, mai spus Octavian Calmâc, care a ocupat anterior funcția de vicepremier și ministru al Economiei.

Întrebat de ce vrea să ajungă în fotoliul de director la ANRE, acesta a spus că are experiența necesară. „Am pregătirea profesională necesară din punct de vedere regulator. Am și pregătirea academică, am studii în țară, peste hotare, vorbesc mai multe limbi străine. Consider că este un sector care necesită implicare mai activă”, a spus el.

Totuși, a mărturisit că a avut emoții, argumentând că ultimul interviu susținut a fost încă în 1996. Cât despre prioritățile pe care le-ar avea odată ajuns la conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, acestea ar fi consolidarea capacității ANRE, astfel încât instituția să poată interveni prompt în soluționarea problemelor operatorilor de pe piață, dar și în cazul cetățenilor; promovarea unei politici echitabile în domeniu etc.

Vezi și: Deputatul Ștefan Creangă, după interviul susținut pentru funcția de director la ANRE: „Încă am emoții. Sper că am reușit să conving comisia”

Astăzi, are loc proba interviurilor pentru selectarea a cinci directori ai Consiliului de Administrare al ANRE. Aceasta se desfășoară cu ușile închise, în cadrul Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe. În total, sunt 14 candidați.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!