Autorităţile au precizat că aceste căutări, efectuate de două avioane şi o ambarcaţiune, au fost întrerupte şi se vor relua la ridicarea soarelui.

În afara fotbalistului, pilotul avionului de mici dimensiuni, dispărut de pe aparatele radar, este şi el dispărut.

„Din păcate, ne gândim la ce este mai rău”, declarase luni seara şi directorul general al agenţiei de salvare maritimă, John Fitzgerald.

Dacă a căzut, „avionul s-a dezintegrat, deci nu sunt şanse. În plus, temperatura apei este atât de rece, încât ei au fost grav afectaţi”, a adăugat responsabilul operaţiunilor de salvare.

Un avion de turism plecat din Nantes în direcţia Cardiff a dispărut, luni seara, de pe ecranele radar la aproximativ 20 km nord de Insula Guernsey, avându-l la bord pe fotbalistul italo-argentinian Emiliano Sala.

Jucătorul în vârstă de 28 de ani, autor a 12 goluri în prima jumătate a sezonului din Ligue 1 pentru echipa lui Ciprian Tătăruşanu, a fost transferat recent de la Nantes la Cardiff City pentru o sumă record pentru un club galez, estimată de presă la 17 milioane euro.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!