Extinderea cu 3 zile a termenului prevăzut pentru predarea cheilor către proprietari a fost cauzată de selectarea individuală a finisajelor pentru apartamente. Aici s-au făcut renovări prin înlocuirea tâmplăriei și a pardoselilor, instalarea obiectelor sanitare în baie, reabilitarea rețelei de încălzire, tencuirea și vopsirea pereților etc.

Lucrările de reparație au fost finanțate integral de municipalitate, iar în acest scop, din bugetul local s-a alocat circa 1 milion de lei.  

De rând cu lucrările din apartamentele care au fost afectate de deflagrație, au fost reparate sau înlocuite ascensoarele, scara, locurile de uz comun etc, iar pentru perioada caldă a anului sunt planificate lucrări de amenajare a teritoriului în perimetrului blocului.

Municipalitatea și-a asumat, de asemenea, reparația a patru locuințe de la etajul 16, învecinate zonei exploziei, prin acordarea de surse financiare din Fondul de rezervă al municipiului Chișinău, distribuite direct locatarilor.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!