În rezultatul unui concurs public organizat de APP, drepturile de operare a serviciilor prestate de întreprinderea de stat „Gările și Stațiile Auto” au fost transmise către un investitor privat pentru 25 de ani.

Potrivit documentului, compania câștigătoare este obligată să plătească timp de 25 de ani în bugetul de stat peste cinci milioane de lei anual. Suma va crește cu cinci la sută în fiecare an. Investitorul și-a asumat responsabilitatea ca după expirarea contractului de parteneriat să transmită în proprietatea statului toate bunurile, inclusiv cele reconstruite.

Infrastructura autogărilor a fost construită cu peste 50 de ani în urmă și nu mai poate face față fluxului de unități de transport și pasageri și generează costuri mari pentru întreținere, susține șeful APP Vladimir Baldovici.

„Nu există nici un risc că statul să piardă imobilele amplasate în autogări, deoarece hotărârea Guvernului prevede ca, după încetarea contractului de parteneriat public-privat, obiectul parteneriatului cu toate activele și bunurile aferente, inclusiv cele rezultate în perioada de derulare a contractului, să fie transmise în proprietatea statului în bună stare, funcționale și libere de orice sarcini sau obligații”, susține Vladimir Baldovici.

Statul promite că modernizarea autogărilor nu va determina majorarea tarifelor pentru călătorie în următorii ani. 
Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!