Denunțătorul a sesizat Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI, reclamând că un angajat de la IP Ciocana a cerut și a primit de la acesta 600 de euro pentru a mușamaliza un caz de păstrare a substanțelor narcotice.

Deși probleme fusese „rezolvată”, tânărul documentat în acel caz a fost citat de către un alt polițist de la IP Ciocana pentru a da declarații în calitate de bănuit. În cadrul audierilor, suspectul a făcut trimitere la suma achitată anterior. Polițistul i-ar fi zis colegului său să returneze banii primiți drept mită.

Ulterior, ofițerul ar fi pretins însă de la învinuit suma de 3.000 de euro. El ar fi spus că poate obține o pedeapsă mai blândă, pentru că ar avea influență asupra procurorului desemnat să conducă urmărirea penală deschisă pentru circulația ilegală a drogurilor. Din suma pretinsă, polițistul ar fi primit 2.100 de euro, iar inculpatul a fost condamnat.

Cei doi ofițeri de investigații au fost escortați la sediul Procuraturii Anticorupție pentru audieri. Aceștia riscă închisoare, amendă și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice.

Pe data de 4 ianurie curent, alți trei polițiști de la IP Ciocana au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție. Unul dintre ei ar fi luat legătura cu trei tineri, amenințându-i că o persoană a depus o plângere pe numele lor, cerând tragerea la răspundere penală a celor trei pentru furtul unui telefon mobil. Polițistul le-ar fi spus tinerilor că poate să nu pornească o cauză penală în schimbul a 2.000 de euro. Banii au fost transmiși în două tranșe, sub supravegherea CNA.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!