Decis! Cine vor fi noii directori ai Consiliului de Administrare al ANRE. Urmează votul Parlamentului

Decis! Cine vor fi noii directori ai Consiliului de Administrare al ANRE. Urmează votul Parlamentului

Deputații PPEM Ștefan Creangă și Eugen Carpov, fostul șef de la Curtea de Conturi Veaceslav Untilă și ex-consilierul premierului Pavel Filip, dar și fostul vicepremier Octavian Calmâc. Aceștia sunt candidații selectați pentru funcțiile vacante de director al Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Comisia economie, buget și finanțe a desfășurat, astăzi, interviul de selectare a candidaților. Cele patru candidaturi trebuie votate însă și de plenul Parlamentului.

În joc au fost puse însă cinci fotolii de director la ANRE. Deși au candidat 14 persoane pentru această funcție, Comisia nu a identificat încă un candidat care să obțină punctajul necesar pentru acest rol.

Vezi și: Deputatul Ștefan Creangă, după interviul susținut pentru funcția de director la ANRE: „Încă am emoții. Sper că am reușit să conving comisia”

Publicitate

La proba de interviu au fost admise următoarele persoane: Ion Candu, Oleg Popa, Constantin Bragoi, Ștefan Creangă, Viorel Gamurar, Sergiu Ungureanu, Svetlana Zapșa, Violina Șpac, Veaceslav Untila, Eugen Carpov, Dan Bîrsă, Octavian Calmîc, Anatolie Zagorodnîi și Dumitru Suhoborcenco. Ulterior, o persoană și-a retras candidatura din concurs. Cel mai probabil, este vorba de democratul Anatolie Zagorodnîi, care a fost numit într-o altă funcție - director al Agenției pentru Soluționarea Contestațiilor.

Vezi și: De ce a demisionat Calmâc din funcția de consilier al premierului Filip: „Pot face lucruri mai importante și mai creative”

Comisia economie, buget și finanțe urmează să prezinte Președintelui Parlamentului și Comisiei juridice, numiri și imunități candidaturile selectate pentru a fi confirmate. Ulterior, candidaturile urmează a fi aprobate de plenul Parlamentului.

Toate cele cinci funcții de director au devenit vacante după ce oficialii și-au prezentat demisia la sfârșitul anului trecut.

Potrivit Legii cu privire la energetică, Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de Administraţie format din cinci directori. Membrii Consiliului de Administrație al ANRE sunt numiți prin hotărâre Parlament pentru un mandat de șase ani.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal