Acționarii principali ai holdingului „DOVERIE UNITED-HOLDING AD” sunt Sopharma AD - 32,82% şi Telekomplet AD - 6,92%, companii afiliate milionarului bulgar Ognyan Donev.

Principala companie din holding Sopharma este cel mai mare producător de medicamente din Bulgaria şi este asociată în Moldova cu o reţea de farmacii. Sopharma este companie publică listată la Bursa de la Sofia şi la Bursa de la Varşovia. Ea are ca acţionari pe Donev Investments Ad cu o cotă de 24.7%, Telecomplect AD cu 19.3% și Rompharm Co. Ood cu 18%.

Ognyan Donev, managerul Sopharma, este unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Bulgaria și a fost acuzat în trecut de procurori de spălare de bani și evaziune fiscală

Grupul de companii ar fi la a treia încercare să cumpere acţiuni în băncile moldovene, scrie astăzi Ziarul de Gardă. Publicaţia sugerează că una din cele două încercări anterioare viza Victoriabank şi ea nu s-a materializat din cauză că părţile nu s-au înţeles, pe când cea de-a doua tentativă - pentru Moldova Agroindbank - ar fi eşuat din cauza refuzului BNM de a permite tranzacţia. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!