Potrivit acesteia, evacuarea gherelor favorizează dispariția producerii autohtone de flori, iar mai mulți oameni își vor pierde locul de muncă: „Sunt și pensionari care nu-și mai vor putea găsi locuri de muncă, iar florile autohtone ar putea deveni istorie”.

Primul pas ar constitui prelungirea termenului de amplasare a unităților de comerț în temeiul schemei de amplasare pentru perioada de un an. Altă soluție o vedem, precum se întâmplă și în alte situații similare, modernizarea spațiilor de coemrț, cu încheierea contractului de arendă a terenului pe care se află spațiile de comerț, cu societatea comercială pe care am fondat-o noi”, a adăugat reprezentanta comercianților de flori.


La 10 decembrie 2018, pretorului sectorului Botanica, Ion Diaconu, sugera că soarta comercianților depinde de voința primarului interimar.

Sunt 16 agenți economici care comercializează florile pe bulevardul Cuza-Vodă. Ei au fost preîntâmpinați pe parcursul mai multor ani. Lor li s-a prelungit schema de amplasare până pe 31 decembrie. Ulterior, ei trebuie să fie evacuați. Am discutat cu ei. Mai mulți dintre ei plângeau, spuneau că nu vor să plece din țară, că au copii și că au cumpărat marfa pe care vor s-o vândă de 8 martie. Le-am spus: „Am să vorbesc cu primarul și s-ar putea să vă prelungim schema de amplasare până pe 15 martie. Pe urma nu o să aveți nici un drept moral să insistați”, declarase funcționarul la ședința Primăriei.

Potrivit municipalității, proprietarii gheretelor de pe bd. Cuza-Vodă 15/1 nu au niciun contract cu Primăria, folosind terenul fără a plăti taxe.

Anterior, comercianții de flori au protestat la Primărie.

Vezi și: Primăria Chișinău va sta cu ochii pe cei care vând flori și tricouri cu Putin. Piața de flori de la Cuza-Vodă ar putea să dispară

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!