Investiţiile, alimentate de progresele realizate de tehnologia autonomă şi de frustrarea provocată de traficul rutier aglomerat, ar putea schimba faţa industriei aerospaţiale în următorul deceniu.

Avionul Boeing, lung de 9 metri, care este în parte elicopter, în parte dronă şi în parte avion cu aripi fixe, s-a ridicat marţi la o înălţime mică faţă de sol şi a aterizat după mai puţin de un minut, pe un aeroport din Manassas, Virginia, a anunţat Boeing.

„Aşa arată o revoluţie şi asta datorită autonomiei”, a spus John Langford, preşedinte şi director general al filialei Aurora Flight Sciences a Boeing.


Între dificultăţile majore care trebuie depăşite de proiectul Boeing se numără rezolvarea numeroaselor probleme legate de siguranţă şi de reglementări.

Boeing colaborează cu startup-ul SparkCognition şi Administraţia Federală pentru Aviaţie A Statelor Unite, pentru a dezvolta un sistem de management al traficului pentru autostrăzi tridimensionale, precum şi la un cadru de reglementări care să permită zborul în siguranţă a unui număr mare de vehicule printre clădiri, potrivit companiei.

Citește continuarea pe digi24.ro.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!