În centrul țării, este blocat un alt camion pe traseul dintre satele Fundul Galbenei și Buțeni. La nord, drumuri blocate nu sunt.


Iar la sud, pe traseul Căușeni – Sait, din cauza poleiului, toate mașini sunt oprite până la prelucrarea drumului cu material antiderapant. Se circulă cu dificultate în Căușeni și Ștefan Vodă, unde sunt parcate pe dreapta aproape 50 de camioane.

Potrivit oamenilor legii se circulă cu greu în următoarele localități din Ștefan Vodă: Copciac, Semionovca, Alava, Volintiri, Brezoaia, Ștefănești, Carahasani, Căplani. Iar în cazul raionului Căușeni, următoarele sate trebuie evitate: Săiți, Hagimus (panta), Grădinița, Plop-Ştiube, Taraclia, Sălcuța, Fârlădeni, Cirnateni Noi, Coșcalia.

Angajații INP sunt în teritoriu, pe diverse trasee, pentru a fluidiza traficul rutier, dar și pentru a însoți autospecialele care au grijă de prelucrarea drumurilor cu material antiderapant. În capitală, de exemplu, ofițerii de patrulare și-au început mai devreme munca în cele mai aglomerate intersecții – de la ora 06:00. Timp de 24 de ore, au fost implicați 534 de angajați ai INP. Aceștia au ajutat la deszăpezirea a 13 mașini. În această perioadă au avut loc șapte accidente grave, soldate cu șapte răniți.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!